Rockingham Licensing Centre

Background
The Department of Planning & Infrastructure were relocating their existing Rockingham Licensing Centre from a cramped and tired looking tenancy to new and larger premises.
Given the opportunity of a blank canvas Evoke was briefed to create a service environment that could not only energize staff but also handle and direct the high traffic & congestion problems faced in the existing Licensing Centre.

Approach
Using the corporate brand colour palette as a base the Centre was designed with areas of strong vibrant colour which we used to highlight customer landmarks such as the customer information counter, customer writing benches, brochure display walls etc.
A key point highlighted in the brief was to create a service space which would not only make the customers comfortable but a space that would also ease the stress on the staff members who directly service the public. The staff often felt under pressure as they were the only object the customers could focus on, therefore the key to reducing the constant visual pressure was to create areas of relief which the customers could focus their attention on whilst waiting to be served. The solution consisted of changing the direction of the way the customer waiting seating faced. Installing high level large format plasma TV’s and placing large format graphical images to various walls locations throughout helped to alleviate the problem....
Read More